• 24 uur per dag / 7 dagen per week
  • Wilhelminastraat 78, 5731 ER MIERLO
  • +31(0) 407470032

Historie

Historie

1972-NU

Toon Bergerhof trouwt in september 1972 met Antoinette Coolen en begint daarna een autorijschool. De zware tocht gaat beginnen, de oliecrisis en Antoinette. De eerste stap werd gezet naar kwaliteit. De eerste Mierlose Vamor-gediplomeerde autorijschool met de methodische rijinstructie. Er wordt een jaar later in 1973 een taxibedrijf bij begonnen en een ziekenfonds vergunning werd erbij gekocht voor fl. 500,00 van Taxi Heintje Janssen in Mierlo.
De start is nu gemaakt naar een bedrijf van wat het nu is. Door het hele harde werken van Toon, Antoinette en later ook zonen Antony en Martijn. is het bedrijf uitgegroeid naar ca. 200 eenheden. Hiermee is Bergerhof Taxi Tours BV en Ehad Personenvervoer BV het grootste particuliere personenvervoersbedrijf in Zuid Brabant. In de jaren ’80 vraagt Toon Bergerhof aan de Gemeente Mierlo of het mogelijk is om in Mierlo het schoolvervoer te gaan verzorgen. Na wat heen en weer gesleur begint de start een jaar later van het schoolvervoer voor de Gemeente Mierlo. De volgende stap is het zwembadvervoer voor de gemeente Mierlo. Er werd een touringcar aangeschaft voor het zwembadvervoer, een taxibusje voor leerlingenvervoer naar Eindhoven en korte tijd later ook een Taxi erbij.

 

Na ongeveer 3 jaar, in 1983, komt er een explosie in het leerlingenvervoer van de Gemeente Helmond en de Gemeente geeft Toon Bergerhof de opdracht voor het leerlingenvervoer naar Eindhoven. In 1988 groeit Bergerhof nog steeds, de naam wordt verandert in Bergerhof Taxi Tours en nog steeds komt er meer schoolvervoer bij. We rijden nu dagelijks met taxi’s en taxibusjes door de hele regio en ver daar buiten, om kinderen naar school te brengen en uiteraard ook weer naar huis terug. Bij Bergerhof moest meer kwaliteit komen door o.a. het behalen van E.H.B.O. diploma’s door de werknemers.

De touringcar met 29 zitplaatsen werd vervangen door een touringcar met 50 zitplaatsen met wat meer luxe voor die tijd. Op het einde van de jaren 80 ging de eerste tocht naar Parijs, voor die tijd een heel aangaan en dat voor 24 uur weg van huis voor de prijs van Fl. 50,— per persoon. De andere grote reizen volgden nu ook o.a. naar Duitsland, Tsjechië en Polen waar we regelmatig naar toe gingen. In het begin van de jaren 90 groeit de Firma Bergerhof nog steeds, te weten het gehele schoolvervoer buiten de Gemeente Helmond wordt aan de Firma Bergerhof gegund.

Nu rijden we niet alleen meer naar Eindhoven, maar ook naar Vught, Boxtel, Stevensbeek naar Son en Breugel en nog meer. Maar ook denkt Toon Bergerhof aan de financiën van de diverse gemeentes en bied hij combinatieroutes aan die voordeliger gereden kunnen worden. Voordeel voor de Gemeentes en voordeel voor Bergerhof.

 

Een volgende stap naar kwaliteit is het chauffeursdiploma. Toon Bergerhof staat voor kwaliteit dus op kosten van de baas werden de cursussen gehouden voor het chauffeursdiploma. De eisen voor aanname van nieuwe werknemers werd dat je of in het bezit diende te zijn van chauffeurs- en EHBO diploma of binnen een jaar dit zou gaan halen. Bergerhof wordt een BV zodat privé veilig wordt gesteld en er wordt een nieuw pand betrokken in Mierlo. Inmiddels is er een tweede touringcar aangekocht en we rijden naar alle windstreken zoals Rusland, Roemenië en Polen, alles tot nu toe bestaat steeds weer uit nieuwe uitdagingen die steeds weer blijken te slagen.

In 1999 behaalt Bergerhof als een van de eerste Taxi- en Touringcarbedrijf en autorijschool het ISO 9002 certificaat, een groot pluspunt voor het bedrijf Bergerhof. Het jaar 2001 begint weer met een nieuwe uitdaging voor Bergerhof Taxi Tours BV. Aan het einde van het jaar 2000, neemt Bergerhof Taxi Tours BV Ehad Reizen BV (Eerste HelmondseAutobus Dienst) en Van Gogh Reizen over tezamen met de jongste zoon van Janus Dankers mede oprichter van Ehad Tours in de jaren 30. Daarmee groeit het wagenpark naar ruim 60 voertuigen

Wilnard Dankers is tot voor de overname hoofd van de afdeling planning geweest en gaat nu samen met Toon Bergerhof, die de algehele leiding heeft, en met de oudste zoon van Toon, Anthony Bergerhof, die de algehele leiding krijgt over het onderhoud van het wagenpark met behulp van 5 monteurs.

 

De naam EHAD blijft bestaan en gaat verder onder de naam EHAD Personenvervoer BV.De opdrachtgevers zijn verspreid over de verschillende gemeenten binnen de gehele regio, openbaar vervoersbedrijven waarvoor verschillende vervoersritten worden gereden. Daarbij wordt er ook gereden voor Stichting-ORO Helmond en voor Heilpedagogisch Kinderdagverblijf Heimdal in Eindhoven.

Vele verenigingen, scholen en bedrijven maken gebruik van onze bedrijven die elkaar zeer goed aanvoelen en in elkaar overlopen. Gedurende het jaar wordt de ervaring, die Bergerhof Taxi Tours heeft opgedaan betreffende het werken volgens de normen van het Iso 9002 certificaat, ook uitgedragen naar EHAD Personenvervoer BV zodat het mes aan twee kanten snijd.

In 2001 wordt Taxibedrijf Van Den Boogaard in Mierlo met 10 voertuigen en chauffeurs overgenomen als ook een paar jaar later het touringcargedeelte Van Harrie Manders in Asten met 2 touringcar. Eind 2002 wordt het autorijschoolgedeelte stopgezet. Inmiddels was het wagenpark van Bergerhof Taxi Tours BV en Ehad Personenvervoer gegroeid naar 120 voertuigen. Per 1 november 2005 is Bergerhof Tours officieel erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf en Keurmerk Taxibedrijf. Inmiddels heeft ook zoon Martijn Bergerhof plaats genomen in het bedrijf. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het touringcargedeelte van het bedrijf.

 

Steeds meer opdrachten en contracten worden aan de firma’s gegund zo blijft het leerlingenvervoer toenemen en groeit het touringcarbedrijf van 2 naar 15 touringcars. En steeds weer wordt er aan de kwaliteit gedacht zo rust Bergerhof Tours in 2009 steeds meer touringcars uit met een AED : een automatische externe defibrillator. Omdat ook het ouderen- en mindervalide- vervoer steeds meer toeneemt en wordt er geïnvesteerd in milieuvriendelijke voertuigen.

Kortom voor welk bedrijf je ook kiest, bij Bergerhof Taxi Tours en EHAD Personenvervoer kun je terecht voor al het vervoer. Wij rijden met Taxi’s, Taxibusjes, rolstoelbusjes, minibusjes, oldtimers en touringcars, tevens verzorgen wij het ziekenvervoer voor alle zorgverleners. Bijna een miljoen passagiers maken jaarlijks gebruik van onze diensten voor vervoer van en naar hun werk, school, instelling, vliegveld en alle denkbare bestemmingen in heel Europa.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP +31(0)492 66 22 60

Er is geen geselecteerde autoklasse in huidige kantoor. Kies een andere Klasse!